Skip to content Skip to footer

Duurzaam & sociaal

Cycle Hub ontwikkelt regelmatig initiatieven die bijdragen aan een duurzamere en socialere samenleving. Zo zijn we 2 jaar geleden gestart met het deelfietsenproject. In eerste instantie in Middelburg en in Vlissingen. Onze samenwerkingspartners binnen het deelfietsenproject zijn de Provincie Zeeland, Hogeschool Zeeland en de gemeenten in Zeeland.

Wat is een deelfiets?

Een deelfiets is een stevige stadsfiets die op een aantal vaste plaatsen gestationeerd staat (bijvoorbeeld op het station, in het centrum, vlakbij school) en die met een mobiele app van slot kan worden gehaald. Na gebruik van de fiets lever je de fiets weer in. Je betaalt eenvoudig via de app een klein bedragje, voor de tijd dat je de fiets gebruikt.

Cycle Hub zorgt voor herkenbare fietsen en fietsrekken, structureel onderhoud, reparaties en de verspreiding van de fietsen over de diverse deelfietsenlocaties.

Cycle Hub staat in de samenleving

Cycle Hub heeft naast het aanbieden van deze duurzame manier van vervoer, nog een andere maatschappelijke doelstelling. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen via een re-integratietraject opgeleid worden en aan de slag gaan als fietstechnicus en mogelijk betaald ingezet worden voor onderhoud en logistieke taken.